divendres, 10 de gener del 2014

Hem tornat a la rutina!



Les rutines i les activitats quotidianes, són molt importants en la vida de les persones, saber el que hem de fer, ens dona seguretat en nosaltres mateixos.

Pels infants, éssers més sensibles als canvis, els hàbits i les rutines diàries són fonamentals. 

Un dels principals objectius en l’educació dels més petits és afavorir la progressiva adquisició de la seva autonomia, que arribi a ser autònom com a persona, que pugui ser, fer i decidir per ell mateix, i procurar concedir molta atenció en què el seu desenvolupament emocional sigui equilibrat, estable i segur.

La llar d'infants els garanteix un entorn ric i estimulant que reforça l’interès de cada nen/a i, al seu torn, amb unes educadores que l’acompanyen. 

Després de la disbauxa de les festes, hem tornat als horaris i a l'ordre, tot és positiu i enriqueix a les criatures.


Els hàbits són les pautes de comportament que ajuden als nens/es a estructurar-se, a orientar-se i a formar-se millor. 
L'adquisició dels diferents hàbits s'aconsegueix amb la repetició, un dia darrera l'altre, de les conductes que els permet ser més autònoms, fa possible que tinguin una convivència positiva amb els altres i són necessaris en l'adquisició dels nous aprenentatges.

Els hàbits s'han de treballar a casa i a l'escola. A mida que els nens/es van assolint els diferents hàbits es senten més segurs, tranquils, equilibrats i amb ganes d'aprendre. Observar els seus petits progressos dia a dia i saber valorar-los és per a ells/es una motivació important i necessària per continuar avançant.





1 comentari:

  1. Totalment d´acord, els es molt útil i positiu les costums quotidianes, es nota molt quan hi ha molts dies de festa!!! Hem quedo amb la imatge de la nena ajudant a cordar la bata al nen! Es simplement maravellosa, no son per menjar-se´ls????!!!!!!

    ResponElimina