divendres, 4 d’octubre del 2013

El pati de la llar d’infants, un espai important!

Com ho son les aules, la sala polivalent i el menjador, el pati és un espai que ha estat pensat i dissenyat pels nostres alumnes.

El pati té diferents zones, per possibilitar el joc lliure, creatiu i cooperatiu, amb materials diversos, per fer créixer la seva imaginació:

-         Hi ha arbres i plantes per anar observant la natura i gaudir dels seus canvis, poder treballar el respecte cap al medi natural, poder olorar les plantes aromàtiques i escoltar els cants dels ocells que ens venen a visitar.
-         Hi ha diferents terrenys, tous i durs,  zones planes i altres més irregulars, obstacles que són reptes, ... per desenvolupar les seves capacitats motrius i motivar- los a superar les dificultats i aprendre a caure i aixecar-se.
-         Racons per amargar-se, les casetes. Aquí hi troben els seus amagatalls!
-         Els oferim diversos materials; capses, galledes i pales, bicicletes, .... cada infant va interactuant segons les seves possibilitats.

Tots plegat fa que el pati sigui un espai molt atractiu pels infants, els dona llibertat, tot i que, a prop hi ha les educadores no els treuen l’ull de sobre, per poder solucionar els petits conflictes que es generin i ajudar-los en les seves dificultats.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada