divendres, 14 de novembre del 2014

La importància d'explicar contes als infants

Els contes han de formar part de la vida d'un infant, des de ben petit.
Explicant contes als nostres fill i filles els transmetem un munt de valors importants i sobretot, reforcem el nostre vincle afectiu amb ells, per aquest motiu, segur que tots recordem aquells contes que ens van explicar quan érem petits i ens han acompanyat al llarg de la nostra vida.
El conte es una eina d’aprenentatge molt potent vinculada a la transmissió de valors socials que s’han passat de generació en generació. S’ha convertit en una eina per integrar aquells valors que caracteritzen la societat a la qual vivim, allò que considerem important.
Cal dir que els contes són gairebé indispensables pel desenvolupament del nen/a, ja que nodreixen la seva intel·ligència i sensibilitat.
El conte té una funció lúdica en sí, es converteix en un estímul en l’aprenentatge i l’adquisició de l’hàbit d’escolta, així com inicia els nens a la lectura. A la llar d'infants expliquem els contes utilitzant diferents tècniques, amb il.lustracions, amb ombres xineses, amb titelles, .... i aquest mes tenim les maletes dels contes del Centre de Recursos Pedagògics de l'Anoia i ho fem amb uns elements més abstactes i que els nens i nenes identifiquen perfectament.
Albert Einstein va dir: 
" Si vols un infant intel.ligent, explica-li contes; si a més el vols savi, explica-li més contes "

1 comentari:

  1. Es muy gratificante que puedan aprender con diferentes herramientas de las que en casa no disponemos, y impresionante verlos a todos sentaditos y tan atentos. Estan preciosos todos en las fotos!

    ResponElimina